keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Näytetään(kö) hyvältä vihreissä?

Mitä ne Jojot eli joukkueenjohtajat oikein tekee? Hengailee ja hyysää? Vai onko niillä/meillä jotain ihan oikeitakin töitä? Avataanpa vähän, mitä tässä joukkueessa me Jojot ollaan puuhailtu ja mistä me ollaan tämän joukkueen mukaan löydytty. 😁


Marjo on pyörinyt joukkueen mukana kaikki 6 vuotta, aluksi jonkinlaisena yleisnaisena. Pari vuotta kun joukkue oli ollut kasassa, huomattiin että Jojolle olisi todellakin käyttöä, siirryin luontevasti tuohon tehtävään. Jossain vaiheessa vuosien edetessä työtä alkoi olemaan vähän liikaa yhdelle henkilölle, joten pyysin apuja ja sitä onneksi sain..😊

Minä, Johanna, tulin mukaan tämän joukkueen Jojoksi Kisan 09/10 ja -10 porukoiden yhdistyessä.
Toimin aiemmin 2010-syntyneiden Jojona ja olipa mukava kun olikin joku toinen jonka kanssa juttuja suunnitella ja delegoida! Toki kaikista asioista ei aina olla samaa mieltä mutta väleissä on kuitenkin Jojojen kesken pysytty. 😁 
Joidenkin poikien mielestä tullaan toimeen jopa liian hyvin ja huumori kohtaa, koska kysymykseen "Mitä Jojot tekee?" oli vastaus että "nauraa ja paljon!" 
Toki kauden päätapahtumana ollut Vaasa Cup vaikutti mielipiteeseen, jossa välillä tuntui oikeasti että on lähtenyt parhaiden kavereiden kanssa reissuun, niin huonoa oli huumori meidän kesken!

Minä, Eira, sanoin ok, kun hieman ennen 2010- ja 2009-syntyneiden joukkueiden yhdistymistä kysyttiin, voinko tulla jakamaan jotakin jojon tehtäviä. Tiesin aiemmasta kokemuksesta oman pojan jääkiekkojoukkueen jojohommiin perustuen, että työtä jojonkin hommassa piisaa, vaikka se ei ehkä näykään kovin selvästi aina päällepäin, ja kuormaa on siten hyvä jakaa. Näin siis lähdin mukaan, ja tämän kauden loppuun saakka jatkan. 

Ja sitten niistä työtehtävistä.

Aluksi tehtäviin kuului pääasiassa budjetin tekoa ja seuraamista, laskutusta, informointia valmentajien ja vanhempien sekä seuran ja joukkueen välillä, Nimenhuudon tapahtumista huolehtimista, yleisesti huoltajana olemista peleissä, toimintakertomuksen ja -suunnitelman tekoa, kotipelien suunnittelemista (tuomarit, kioskit), yhteydenpitoa muihin alueen seuroihin liittyen esimerkiksi peli-iltasarjaan ym.. Kun joukkue oli pari kautta pelannut Keski-Suomen peli-iltasarjaa, päätettiin lähteä lähialueen turnauksiin ja uudelle kaudelle aina uusia ja useampia turnauksia. Ja ne turnaukset toivat mukanaan ison määrän lisähommia jojoille.

Nyt 3 vuotta ollaan tehty joku isompi turnausreissu jonnekin kauemmas ja reissuilla ollaan yötäkin oltu. Turnaukset ja niihin valmistautuminen on tällä hetkellä se Jojoja eniten työllistävä homma. Hyvissä ajoin keväällä selvitellään, mitä turnauksia järjestetään alueella ja mikä olisi se kauden pääturnaus. Kun nämä on selvitelty katsotaan ilmoittautumisia kuntoon tapahtumiin. Pitkän matkan turnauksiin on hyvissä ajoin selviteltävä kyyditykset (eli hintavertailu eri yrityksiin) ja majoitukset kuntoon. Turnausten lähestyessä selvitellään mahdolliset ruokailut ja niihin ilmoittautumiset ja varaukset, turnausten laskut maksuun sekä aikataulutukset kun peliaikataulut julkaistaan. Etenkin yön yli -reissujen aikataulutukset vaativat työtä ja aikaa ennen turnausta sekä koko ajan turnauksen ollessa käynnissä. Yhteydenpito turnausten ja majoitusten järjestäjiin jne.. Turnausten aikana olemme koko ajan ns. saatavilla niin pelaajille kuin valmentajille (ja vanhemmille). Turnausten jälkeen Jojoilta lähtee myös ohjeet laskutusta varten.

Pelien aikana meidät Jojot näkee aika usein vaihtopenkillä valmentajien kanssa. Tämä siitä syystä, että ollaan sujuvasti otettu myös huoltajan rooli. Me tunnetaan pojat jo monen vuoden ajalta, mikä helpottaa myös huoltajana toimimista. Sarjapelien aikana meistä Jojoista yksi pitää myös huolta Taso-järjestelmän live-seurannasta.

Kesän turnauksissa ja peleissä välillä kuului "Kanaemo"- ja "Hyysäjät"-kommentteja meidän suuntaan (ei ehkä hirveän pahalla kuitenkaan 😁), mutta kylläpä hellekelien peleissä olisi saattanut pojilla meitäkin ikävä tulla, jos kukaan ei olisi ollut täyttämässä juomapulloja ja huolehtimassa päätä ja niskaa viileäksi kylmällä suihkulla tai laittamassa kylmäpussia isompien ja pienempien kolahdusten lievennykseksi.

Matikkapää ei riitä laskemaan, kuinka monta kertaa kesän helteillä esitettiin pojille kysymys vaihtopenkillä: "Oletko hörpännyt vettä?"💦

Ja näin syksyssä kun ollaan menossa, niin yksi mahtava tehtävä on suunnitella/järjestää kauden päätöstapahtuma joukkueelle.

Jalkapallojoukkueen jojona oleminen työllistää aika paljon huhti-lokakuu välillä. Ja kyllä, välillä tuntuu että aika ja energia ei riitä, mutta toisaalta, tämä työ antaa ihan mielettömän paljon! Meillä on mahtava toimihenkilötiimi tämän joukkueen taustalla hästäämässä ja ennen kaikkea, tämä joukkue ja nämä lapset on ihan KAIKKI aivan mahtavia persoonia! Ollaan todella iloisia, kun ollaan saatu tehdä töitä upean joukkueen kanssa ja loistotiimillä!💓

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti